Zorgboerderij


groenezorg
Naast een manege en kinderboerderij zijn we ook een zorgboerderij. Zorgbehoevende mensen kunnen bij ons onder begeleiding helpen met het verzorgen van de dieren. Bij ons is iedereen welkom: mentaal of fysiek gehandicapten, maar ook mensen die overspannen zijn, verslaafden of ex-gedetineerden die op deze manier terug in een werkritme leren komen. Zij kunnen enkele uurtjes per week komen helpen, of een volledige werkweek. Dit gebeurt onder o.a. een zorgcontract van Groene Zorg vzw, dit contract zorgt dat ook administratief alles volgens de nodige wetgeving verloopt.

Het Koninklijke bos is bovendien erkend als groene zorginitiatief en geregistreerd bij het VAPH. Hierdoor kunnen ook mensen met een PAB/PVB bij ons terecht.

Dagbesteding op maat

Voor wie? Voor kinderen/ jongeren/volwassenen die tijdelijk of gedurende langere tijd nood hebben aan een plaats om
tot rust te komen. Dit kan gaan over enkele uren wekelijks of gedurende meerdere dagdelen op korte termijn.
Wat mag je verwachten? Onder begeleiding wordt er een programma op maat uitgewerkt, waarbij we zowel stilstaan bij het inbouwen van rust en ontspanning als werken aan het opbouwen van een werkritme. Een evenwicht tussen taken uitvoeren en tot rust komen.

Tarief? 40 eur/dag of 20eur/halve dag (in kleine groepjes).

Na een intakegesprek bepaalt Het Koninklijke Bos in samenspraak met de ouders/verantwoordelijke of de zorgvrager kan aansluiten in een groepje.

Individuele ondersteuning/begeleiding (1op1) is mogelijk op aanvraag en aan een aangepast tarief (35eur/uur).

Meer info bij Lenny (0486 85 66 17) smits_lenny@hotmail.com

Zorgend onderwijs op maat

Voor normaal tot hoogbegaafde kinderen en jongeren voor wie naar school gaan om een of andere reden moeilijk verloopt.

1 of 2 (halve) dagen per week (meer info volgt)

Meer info bij Lenny (0486 85 66 17) smits_lenny@hotmail.com

recreas

Hippotherapie lessen zijn bedoeld voor alle kinderen, jongeren en volwassenen die zich niet goed voelen in een gewone groepsles. Wij leren hen om te gaan met paarden op een paardvriendelijke manier, in een zeer gemoedelijke en rustige sfeer. Bij ons staat dus niet enkel het rijden centraal maar wordt er ook veel aandacht geschonken aan de omgang met paarden. Paarden hebben een bewezen therapeutische kracht door hun trage maar zelfzekere en rustige bewegingen, en door de warmte die uit het lichaam van het paard komt. Maar ook het mentale aspect is niet te onderschatten: paarden zijn grote sterke dieren waar velen naar op kijken, maar met een bang hartje waar velen zich ook in herkennen. Daarbij geeft het besturen van zo’n paard enorm veel zelfvertrouwen. We zijn een door Recreas erkende manege.

Een privéles hippotherapie kan eventueel aangevuld worden met creatieve of lichaamsgerichte therapie. Voor meer info: Lenny (0486 85 66 17) smits_lenny@hotmail.com of www.lesscoaching.com 

Tarief? Groepshippoles: 18eur/uur of 150 euro voor een leskaart van 10 beurten.

Privé hippoles: 35 eur/uur

Na een intakegesprek bepaalt Het Koninklijke Bos in samenspraak met de ouders/verantwoordelijke of de zorgvrager kan aansluiten in een groepje.

174227790_277772057359174_7124683447824270727_n